1Lunch: Maastricht wil Dumoulin eren na historische prestatie

© ANP
* Hevige onweersbuien trekken vanmiddag over Limburg* 37-jarige man verdronken in waterplas bij Weert* Jan Smeets begrijpt mensen die Pinkpop overslaan
Provincie bereidt huldiging Dumoulin voor
Een miljoen mensen hebben gisteren live gezien hoe Tom Dumoulin als winnaar van de Giro d'Italia werd gehuldigd. Vanwege de historische prestatie van de Limburgse wielrenner bereidt de provincie ook een huldiging voor om Dumoulin te eren. Dat zei gouverneur Theo Bovens vanochtend op de radio. Lees hier meer.
Pinkpop een jaartje overslaan?
Dat mensen Pinkpop dit jaar een keertje overslaan vanwege de programmering, begrijpt Pinkpopbaas Jan Smeets volkomen. "Pinkpop is en blijft van de rock. Dat is dit jaar de missing link in het programma", zo zegt hij. Ondanks het hoge bedrag dat Smeets dit jaar uittrekt voor de artiesten, is het festival nog niet uitverkocht. Lees hier meer.
© Jean-Pierre Geusens
Forse onweersbuien over Limburg
Na vandaag is het voorlopig gedaan met het zonnige weer. Vanaf vanmiddag moeten mensen rekening houden met hevige onweersbuien die over de provincie trekken. Deze onweersbuien kunnen fors uitpakken met windstoten, hagel en veel regen. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven. Lees hier meer.
37-jarige man verdronken in waterplas
In waterplas De Hoort tussen Weert en Budel is gistermiddag een man verdronken. Het gaat om een 37-jarige inwoner van het Belgische Neerpelt. Rond 18:00 werden hulpdiensten ingeschakeld omdat de zwemmer werd vermist. Een reddingsteam van de brandweer haalde het slachtoffer uiteindelijk uit het water, maar hulp mocht helaas niet meer baten. Lees hier meer.
De traumaheli landt bij de plas in Budel. © Weertdegekste.nl
Historische overwinning voor Tom Dumoulin
Nederlandse wielerliefhebbers zijn vanochtend wakker geworden op een roze wolk. Op de voorpagina's van de Nederlandse kranten prijkt een foto van een juichende Tom Dumoulin - de eerste Nederlandse winnaar van de prestigieuze Italiaanse wielerkoers. Maar is dat wel zo? Ze zijn vergeten dat Marianne Vos driemaal de Ronde van Italië voor vrouwen won (2011, 2012, 2014) en Anne van der Breggen de winst voor de wielerkoers in 2015 binnen sleepte. Lees hier meer.
Marianne Vos wint de Ridderronde in Maastricht in 2011. © Jean-Pierre Geusens