Dienstregeling Heuvellandlijn kraakt door defecten

© Flickr/ peters452002/ CC BY-NC-SA 2.0
Reizigers op de Heuvellandlijn (Maastricht-Heerlen-Kerkrade) lopen deze weken meer kans dan normaal dat hun trein niet rijdt.
De dienstregeling is uiterst kwetsbaar geworden omdat vervoerder Veolia kampt met kapotte treinstellen. Van de acht elektrisch aangedreven treinstellen die voor de lijn beschikbaar zijn, zijn er op dit moment minstens drie niet inzetbaar.

Zes treinen nodig
Maar er zijn zes treinen nodig om de dienstregeling volgens het boekje te kunnen uitvoeren. Veolia heeft twee dieseltreinen van de Maaslijn (Roermond-Nijmegen) tijdelijk overgeplaatst naar Zuid-Limburg om de treindienst uit te kunnen voeren.

Niet de hitte
Volgens Veolia heeft het uitvallen van de treinen, in tegenstelling tot wat veel reizigers vermoeden, niets te maken met de hitte. Het is een ongelukkige samenloop van diverse omstandigheden, zegt de vervoerder. Zo wordt er groot onderhoud aan materieel uitgevoerd. Dat plant Veolia altijd in de rustige zomermaanden.

Defecten
Maar dat betekent wel dat er weinig reserve-materieel achter de hand is op het moment dat andere treinen kapot gaan. Die situatie doet zich nu voor, door diverse defecten aan verschillende treinstellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!