Geen verkoper voor ex-drugswijk Q4 in Venlo

© iStock
De vastgoedmaatschappij die de panden in Q4 moest verkopen is van de baan. De plannen zijn volgens Venlo niet haalbaar gebleken.
De gemeente bekijkt nu of de verkoop in kleinere blokken zou kunnen.

Vastgoedmaatschappij

Venlo maakte in 2012 nog bekend met Woningstichting Woonwenz, Woningcorporatie Antares en projectontwikkelaar Jongen te kijken naar de oprichting van een vastgoedmaatschappij. Het particulier bedrijf zou zich gaan bezighouden met de verkoop en verhuur van vastgoed in de voormalige drugswijk. Zo’n zestig panden in Q4 zouden opgeknapt en vervolgens in de markt gezet worden.

Investering

Vooral de woningstichtingen werd om een investering gevraagd. "Op dit moment wordt bekeken in hoeverre dit voor kleinere blokken in de wijk kan worden uitgewerkt. Deze rekensessie waarbij toevoeging van kwaliteit aan de wijk vooropstaat, is 1 februari afgerond", laat een woordvoerster van Venlo weten.

Kostenpost?

De gemeente heeft 45 panden in de wijk in bezit. "Wanneer die niet door partners worden aangekocht zullen ze in de markt worden gezet met een opknapverlichting voor de gevels", aldus de gemeentewoordvoerster. Venlo wil niet aangeven hoe hoog de kostenpost voor de gemeente exact is. "Gezien de financiële belangen van de gemeente Venlo wordt de waarde van de panden niet openbaar gemaakt."

Hektor

De verschillende panden kwamen in het kader van het antidrugsproject Hektor in het bezit van de gemeente. Met het project dat liep van 2001 tot 2011 werd straathandel aangepakt, werden coffeeshops uit het centrum geplaatst en drugspanden opgekocht.

Cultuurwijk

Venlo worstelt al jaren met het vinden van een nieuwe invulling voor de gebouwen. Zo werden ze eerder ter beschikking gesteld aan creatieve ondernemers en was er sprake van een te vormen cultuurwijk.
Die plannen zijn inmiddels van tafel. Q4 wordt een gewone wijk met 170 stadswoningen.