Arno Korsten 'kan niets met kritiek op Palmen-rapport'

© Erwin Minkenberg
Bestuurskundige Arno Korsten, die samen met Douwe Jan Elzinga onderzoek deed naar de integriteit van de Brunssumse wethouder Jo Palmen, kan niets met de kritiek van collega-hoogleraar Cees Versteden uit Roermond.
Die stelt zaterdag in De Limburger dat Palmen wel degelijk een risico is voor de gemeente als hij bij een besloten vergadering heeft meegestemd over een kwestie waar hijzelf en zijn zoon bij betrokken zijn.

Geheim verslag

Korsten: "Het verslag van de bewuste raadsvergadering is geheim en hebben we dus niet in ons rapport kunnen meenemen. Ons rapport is geschreven op basis van materiaal dat ons beschikbaar is gesteld. Ik heb vaak geroepen: 'haal die geheimhouding eraf', maar dat is niet gebeurd," aldus Korsten. De hoogleraar stelt dat het rapport verder ook niet meer wordt aangepast.

Gemeenteraad

Dinsdag wordt het rapport van Elzinga en Korsten besproken in de gemeenteraad. Dan zal ook burgemeester Gerd Leers zich voor het eerst uitlaten over de inhoud van het rapport en de kritiek erop.
Kanttekeningen
Oppositiepartij VVD laat alvast weten de conclusies van het rapport niet te delen. Fractievoorzitter Jack van Oppen is dan ook niet verbaasd over de kritiek van Versteden op het integriteitsonderzoek. Zijn partij heeft na het lezen van het rapport van de hoogleraren Elzinga en Korsten verschillende kanttekeningen gemaakt. Tevens stelt de partij dat diverse belangrijke stukken niet zijn opgenomen in het rapport.
Vrijdag kreeg Van Oppen van de gemeentegriffie te horen dat Elzinga en Korsten niks met de opmerkingen doen, vertelt hij aan L1. De VVD'er verwacht dinsdag een pittig debat in de gemeenteraad.