Zomerparkfeest Venlo richt pijlen op Duitsland

© Wendy Vluggen
Het Zomerparkfeest wil groeien over de grens: de komende jaren wordt geprobeerd om meer bezoekers en acts uit de Duitse grensregio naar Venlo te trekken.
De 41e editie trok de afgelopen dagen in totaal ruim 90 duizend bezoekers naar het Julianapark. “Een mooi resultaat, zeker als je bedenkt dat we diverse korte, maar hevige regenbuien hebben gehad”, zegt de debuterend voorzitter Marc Nelissen.

Duitse achterland

Volgens hem is er nog ruimte op het terrein om te groeien naar 100.000 bezoekers. “In het Duitse achterland weet men nog te weinig van ons bestaan. Daarom hebben we al een aantal samenwerkingsverbanden met culturele instellingen in Duitsland opgezet en willen we de komende jaren proberen om ook meer Duits publiek te trekken.”

Tevreden

Volgens programmeur Johan Hauser was het publiek heel tevreden over de acts. “Persoonlijk vind ik het geweldig om te zien dat we op donderdagavond op mainstage hebben afgesloten met het Scapino Ballet uit Rotterdam. Ruim achtduizend mensen bleven kijken naar een balletvoorstelling. Ik weet zeker dat het gros van hen nog nooit eerder naar een dergelijke voorstelling in een theater is geweest. We willen het culturele aanbod in de breedste zin van het woord op ons festival een plek bieden.”