Hoofdofficier justitie: jonge wietknippers ernstig probleem

Hoofdofficier van justitie Roger Bos van het Openbaar Ministerie Limburg vindt het een ernstig probleem dat minderjarige wietknippers worden ingezet door criminele organisaties.
"Het is ernstig dat de hennepteelt deze omvang heeft aangenomen op een aantal plaatsen. En het is nog ernstiger dat daar ook minderjarigen voor worden ingezet."

Grenzen tussen goed en kwaad

Volgens Bos vervagen de grenzen tussen goed en kwaad door dit soort werkzaamheden en komen de kinderen al op jonge leeftijd al in een crimineel circuit terecht. Zij laten zich verleiden door het geld, maar onderschatten de criminele organisaties die vaak achter de plantages zitten.
Uit onderzoek van L1 is gebleken dat criminele organisaties in Zuid-Limburg minderjarige jongeren laat werken in wietplantages. Ze worden dan ingezet om de hennepoogst te knippen.

Georganiseerde wereld

"Als je eenmaal in het wereldje terecht komt, dan kom je er ook maar moeilijk uit," zegt Roger Bos. "Dit is een van de redenen waarom we keihard inzetten op de bestrijding van drugscriminaliteit. Hennepteelt is bijvoorbeeld helemaal niet zo onschuldig als het lijkt. Het is echt een grote georganiseerde wereld die er achter zit, met veel geweld, veel verdiensten, veel belangen en daardoor ook veel strafbare feiten."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!