De week in beeld: Denk, Door en declaraties

© Foto's: ANP/Track '88/1Limburg
Vals declareren, een nieuwe sticker op de Limburgse bussen en treinen, commotie over een nep-politiepak en weer een autobrand in Maasniel. Er was genoeg te zien in de week voorafgaand aan de drie dolle dagen.
Gebruik je de app? Bekijk de foto's van 'De week in beeld' bovenaan in de mediabox.

Zoek de verschillen

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond presenteert samen met collega Tunahan Kuzu trots een nieuwe partij: Denk. De GGZ in Friesland is minder enthousiast over het plan van de voormalig PvdA'ers. Zij zijn niet gelukkig met de naam en het logo. De instelling dreigt met juridische stappen. Zoek de verschillen: links het logo van de instelling uit Friesland en rechts het ontwerp van de nieuwe partij.
© GGZ Friesland

DOOR

Deze week zijn nog meer nieuwe merknamen gepresenteerd. Zo neemt NS-dochter Abellio vanaf 2016 het openbaar vervoer verzorgen in onze provincie. Het bedrijf neemt de taken over van de huidige vervoerder Veolia. Volgens de vervoerder van nu is de aanbesteding niet eerlijk verlopen. Er zou volgens Veolia sprake zijn van machtsmisbruik door de NS. Wat komt er dan op treinen en bussen te staan? Geen NS, geen Abellio, maar DOOR. Oordeelt u zelf:
Abellio zou in Limburg gaan rijden onder de naam 'DOOR'. Dat gaat nu dus niet DOOR. © DOOR/Abellio

'Graailimbo' Verheijen

Of VVD'er Mark Verheijen uit Venlo mag 'DOORgaan' als politicus is onbekend. De politicus heeft zijn tijd als gedeputeerde in Limburg onterechte declaraties ingediend en ontvangen, onthult NRC Handelsblad. Zijn partij stelt een intern onderzoek in. Satirisch weblog Geenstijl houdt dagelijks bij of de 'graailimbo' al verdwenen is van het politieke strijdtoneel.
Positie Mark Verheijen onder druk na valse declaraties. © ANP, Martijn Beekman

Politiepakken

In de week voorafgaand aan carnaval is er ook genoeg te doen over polsbandjes, zittingen, optochten en nep-politiepakken. Een bedrijf uit Sevenum is per direct gestopt met het maken van namaak-uniformen. De politie raadt carnavalsvierders af om een politiepak te dragen. Het dragen daarvan is niet strafbaar, maar wie zich voordoet als agent kan wel worden beboet.
Nep-politiepak uit carnavalshandel gehaald. © L1

Klopjacht

Aanleiding voor de waarschuwing is een woningverval door een nepagent in Velden. De politie opent een klopjacht en krijgt daarbij zelfs hulp van onze oosterburen.

Dorst

Er is deze week ook ruimte voor een muzikale noot. Rowwen Hèze brengt de toevallig ontstane carnavalshit 'Van drinken krijg je dorst' uit. De band uit America maakte het nummer voor de ochtendshow van Giel Beelen.

Autobrand

Het Roermondse stadsdeel Maasniel wordt een paar dagen voor carnaval wederom geteisterd door een autobrand. Daar gingen dit jaar al vijf auto's in vlammen op. Ook in Weert brandt een voertuig volledig uit.
© Track '88

Krokodil

Een krokodil in een kelder in Heerlen sluit De Week in beeld. De politie treft op twee adressen een verzameling krokodillen en slangen aan. Één krokodil had al het loodje gelegd.
© Dierenpolitie Limburg
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!