1Lunch: Aangifte tegen oud-burgemeester Gerd Leers

© ANP
* Forse kritiek op trainer Roda JC* Overleden kind op bijzonder familieportret* Hardleerse Venraynaar na veroordeling direct opgepakt
Opgepast: spookfacturen van WML
Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) waarschuwt voor nepfacturen. Bij mensen in Heerlen en Sittard zijn valse rekeningen in de brievenbus gestopt. Ze zijn op het eerste oog niet van echt te onderscheiden. Lees hier meer.
'Oud-burgemeester Leers lid van criminele organisatie'
Oud-burgemeester van Maastricht Gerd Leers zou mogelijk betrokken zijn bij een criminele organisatie. Volgens advocaat Richard Wagemans zou hij deel uitmaken van een elftal dat gesjoemeld heeft bij de aanbesteding van Magisch Maastricht. Leers zou daarin een leidende rol hebben en zijn invloed op het stadhuis hebben misbruikt. Lees hier meer.
Kritiek op Roda-trainer na dramatische seizoensstart
Het is hommeles bij Roda JC. Prominenten Huub Stevens en Sef Vergoossen zetten vraagtekens bij de aanpak van trainer Robert Molenaar, schrijft Voetbal International. De twee zijn zich kapot geschrokken door het verlies van Willem II. Roda staat troosteloos onderaan in de eredivisie met geen enkel punt. Lees hier meer.
Bijzondere familiefoto
Fotograaf Dasja kreeg een bijzonder verzoek van een familie uit Venray. Ze wilden graag een familiefoto, waar ook hun overleden zoontje Mylan op staat. Het jongetje overleed vlak na de geboorte, maar hoort nog steeds bij het gezin. Door de schaduw van het ventje, dat nu zes jaar zou zijn geweest, in de foto te zetten, staat nu toch het hele gezin op het bijzondere familieportret. Moeder Sanne en vader Vincent kregen heel veel hartverwarmende reacties op het kiekje. Lees hier meer.
Niet zo slim
Een 36-jarige man uit Venray is dinsdag veroordeeld tot tien weken gevangenisstraf. Hij had de politie op Facebook beledigd en bedreigd. In plaats van lering uit de veroordeling te trekken, werd de man woest en verviel in oude fouten. Het werd opnieuw opgepakt. Dit keer voor het beledigen en bedreigen van de rechter, Officier van Justitie en de politie. Lees hier meer.