Bandidos verdacht van afpersing en mishandeling

De politie valt een Bandidos-pand in Oirsbeek binnen. © JT
De 14 opgepakte leden van Bandidos worden verdacht van afpersing van ondernemers, handel in soft- en harddrugs, mishandeling en openbaar geweld.
Woensdag zijn 20 personen aangehouden in Limburg, Brabant, België en Duitsland.

Achter tralies

Met het oprollen van een groot deel van het Limburgse chapter van de omstreden motorclub denkt het Openbaar Ministerie hen voorlopig lange tijd achter de tralies te kunnen zetten. De recente knokpartij van Bandidos en de aan Hells Angels gelieerde Red Devils bij café Dug Out in Sittard wordt ook meegenomen in de aanklachten, maar is niet de directe aanleiding voor de verdenkingen, zeggen de opsporingsdiensten.

Onderzoek

"Het onderzoek liep al veel langer en het voornemen om in te grijpen ook", zegt hoofdofficier Roger Bos. Woensdag is ook een Red Devil opgepakt, dat had te maken met de openlijke confrontatie bij cafe Dug Out.

Arrestaties

De politie viel binnen in Geleen, Oirsbeek, Urmond, Heerlen, Maastricht, Sittard, Roermond, Maasbracht, Echt, Susteren, Swalmen, Nieuwstadt, Helmond, Vlijmen, Eindhoven, Valkenswaard, Antwerpen, Borgloon en de Selfkant. Aanvankelijk stonden er 17 mensen en circa 30 locaties op de lijst voor arrestaties en doorzoekingen. In de loop van de dag leverden die invallen weer nieuwe informatie op voor extra arrestaties.
Tijdens de grootschalige acties werden er in Geleen twee drugslabs aangetroffen. Tijdens een doorzoekingen vond de politie daar ook een raketwerper.

Ramakers

Bij de grote politieactie tegen motorclub Bandidos is ook president Harrie Ramakers opgepakt. De voorman van de motorclub werd in alle vroegte van zijn bed gelicht in zijn woning in Nieuwstadt. Tegen zijn advocaat Phil Boonen liet Ramakers weten 'boos, verward en teleurgesteld' te zijn.

Lees hier meer over de mega-actie tegen motorbendes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!