Frauderende agent verduisterde verkeersboetes

Een politieman die in Maastricht werkt, wordt verdacht van het verduisteren van geïnde verkeersboetes.
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat hem daarvoor vervolgen.

Eigen zak
De man heeft vorig jaar meer dan vijftien Belgische automobilisten een verkeersovertreding contant laten betalen. Soms liep een boete op tot 260 euro. Het geld stak hij vervolgens in eigen zak. Volgens een woordvoerster van het OM heeft hij in totaal ongeveer 3.600 euro achterover gedrukt.

Klacht

De politie kwam de frauderende collega op het spoor nadat één van de bekeurde bestuurders het niet eens was met de bekeuring en een klacht indiende. De verdachte sloeg zijn slag in de omgeving Maastricht. Hij schreef een bon uit aan automobilisten die in het verkeer de fout in gingen. Die moesten de boete meteen contant betalen. Als ze dat niet konden, moesten de overtreders het geld pinnen bij een pinautomaat.
Het OM gaat na of hij dat bij meer dan deze vijftien bestuurders heeft gedaan. De politieagent is op non-actief gezet. Waar de agent vandaan komt, wil het OM niet zeggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!