'Gebruik drankbril bij alle rijscholen'

© Ruud van Broekhoven (L1)
"Het gebruik van de drankbril zou bij iedere rijschool in Nederland standaard moeten zijn." Dat vindt rij-instructeur Joost van Elst uit Weert die de bril regelmatig inzet.
Met de drankbril krijgen gebruikers een beeld van wat iemand ziet die alcohol heeft gedronken.

Troebel
Er zijn verschillende drankbrillen met andere effecten. Zo kan iemand een bril opzetten waarmee hij kan zien hoe het beeld is van iemand die enkele glazen op heeft, maar ook van iemand die zwaar beschonken achter het stuur zit.

Campagnes
Ondanks campagnes om de BOB te zijn, kruipen regelmatig mensen met een slok teveel op achter het stuur. Ook al met twee glazen alcohol blijkt het zicht een gevaar voor de omgeving te zijn. Bestuurders die de bril gebruiken worden met de neus op de feiten gedrukt en gaan volgens Van Elst niet zo snel met alcohol rijden.

Jonge bestuurders
De bril standaard gebruiken bij een rijles moet volgens de rij-instructeur ook jonge bestuurders inzicht geven om niet te rijden als ze alcohol hebben gedronken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!