Chemieconcern bouwt nieuwe fabriek in Roermond

De Sekisui-vestiging in Roermond © Google Streetview
Chemieconcern Sekisui Chemical gaat 12,3 miljoen euro investeren in een nieuwe fabriek in Roermond.
Daar zullen thermische interfacematerialen voor milieuvriendelijke elektrische voertuigen geproduceerd worden. De nieuwe fabriek levert twintig nieuwe banen op.

Warmtegeleiders

Met de nieuwe productielocatie speelt het Japanse concern in op de toenemende vraag naar elektrische auto's. Sekisui gaat hier onderdelen maken die slijtvast en warmtegeleidend zijn. Deze onderdelen worden onder meer gebruikt bij elektrische auto's.

Europese hoofdzetel

Het nieuwe bedrijf in Nederland gaat Sekisui Polymatech Europe heten. Het wordt tevens de Europese hoofdzetel van het bedrijfsonderdeel. Sekisui is geen onbekende. Het heeft al vier fabrieken in onze provincie. Ook is de hoofdzetel van Sekisui Europa in Roermond gevestigd.

Uitbreiding

Eerder kondigden de Japanners aan dat het de bestaande fabrieken in Geleen en Roermond de komende jaren gaat uitbreiden. In deze fabrieken maakt het bedrijf folie dat wordt gebruikt in gelamineerd glas.
In Roermond wordt in januari 2019 begonnen met de uitbreiding. In het voorjaar van 2020 moet de fabriek in gebruik worden genomen. Dan begint ook de bouw in Geleen. Voor deze uitbreiding trekt het bedrijf 155 miljoen euro uit.

Chemiereus

De Japanse chemiereus is wereldwijd actief. Het heeft ruim 23.000 werknemers en maakt producten voor onder andere de bouw, elektronica en auto-industrie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!