Saunaclub YinYang mag open blijven ondanks drugsvondst

Agenten bij de ingang van de seksclub. © Fer Traugott
Saunaclub YinYang in Roermond mag open blijven. Zo luidt de uitspraak van de bestuursrechter in Roermond woensdag.
De gemeente wilde het pand sluiten, omdat er op 26 november 2016 tijdens een grote politie-inval drugs in de club werd aangetroffen.

Drugs

Burgemeester Rianne Donders van Roermond besloot tot de sluiting nadat er op 26 november 2016 tijdens een grote politie-inval in kastjes en auto's van klanten van de seksclub 6,92 gram harddrugs waren gevonden. Er zou volgens haar sprake zijn van drugshandel. Daartegen ging YinYang in beroep. In maart al schorste de voorzieningenrechter dit besluit in afwachting van de uitspraak in de beroepszaak.
Advocaat van de club Inez Weski gaf tijdens een eerdere zitting aan dat de gemeente beter de handdoek in de ring kan gooien. De drugs zouden van klanten zijn en volgens haar is het hele onderzoek 'redelijk slordig' geweest.
Niet bewezen
?
Volgens de rechtbank zitten er onvolledigheden in het politieonderzoek en kan drugshandel niet bewezen worden. Zo is niet duidelijk in welke kastjes of auto's de drugs zouden zijn gevonden. Alles bij elkaar genomen kon de burgemeester dan ook geen gebruik maken van haar bevoegdheid om de seksclub te sluiten, vindt de rechtbank.