Branden door blikseminslag in Mook en Siebengewald

Brand door blikseminslag aan de Kreeftenheide in Siebengewald, 29 mei 2018 © Chris Smits/Maasduinen Centraal
Op drie plekken in Noord-Limburg is dinsdagavond brand uitgebroken door blikseminslag.
In Siebengewald brak in twee woningen brand uit, in Mook gebeurde hetzelfde bij een schuur.

Twee huizen
De brandweer laat weten dat in Siebengewald de bliksem insloeg in een woning aan de Anemoonstraat en in een huis aan de Kreeftenheide. In beide straten is bij een aantal huizen de stroom uitgevallen.

Schade Kreeftenheide
Bij dat laatste huis sloeg de bliksem rond 20:15 uur in op het dak, waarna er meteen een uitslaande brand uitbrak. Het dak raakte zwaar beschadigd door de vlammen, de schoorsteen stortte gedeeltelijk in. De vlammen waren vrij snel onder controle, maar de schade is behoorlijk. Onderzocht wordt nog of de woning nog bewoonbaar is.

Straat blank
De tweede brand in Siebengewald brak ongeveer tegelijkertijd uit aan de Anemoonstraat. De bliksem was hier waarschijnlijk ingeslagen in een schoorsteen. De brandweer moest daar de bluswagens in een straat parkeren die blank stond door de overvloedige regenval.
De brand aan de Anemoonstraat in Siebengewald door blikseminslag, 29 mei 2018 © SK-Media

Ook Mook

In Mook ging het om een schuurtje achter een huis aan de Schuttersweg, dat rond 19:45 uur werd geraakt door de bliksem. De brandweer had de vlammen snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje zwaar beschadigd werd.
© SK-Media