Verhuurder zoekt oplossing voor mos op Geleense wielerbaan

© Facebook / Michel van Dijke
Laco, de verhuurder van de wielerbaan in Geleen heeft wel degelijk pogingen ondernomen om het mos weg te krijgen.
Dat zegt locatiemanager Ralph Verbael. Zo is er een borstelmachine ingezet en is er met azijn en zout gestrooid.

Oplossing

Verbael: "Niets hielp. De borstelmachine liet kleine stukjes metaal achter en dat was niet bevorderlijk voor de banden van de wielrenners." Er wordt nu verder gezocht naar een oplossing voor het mos dat zich genesteld heeft bovenin in de bochten van de wielerbaan.

Geschrapt

Michel van Dijke van Stiching Wielerbaan Geleen, de huurder van de baan, heeft alle wedstrijden geschrapt. "Het is ontzettend glad in de bochten. We willen niet dat er ongelukken gebeuren." En dat is zuur voor de club wielrenners, want het winterseizoen stond op punt van beginnen.

Ondoenlijk

Van Dijke laat verder weten dat het ondoenlijk is om met vrijwilligers deze mosgroei te lijf te gaan. Hij roept exploitant Laco op om met een oplossing te komen. Locatiemanager Verbael zegt geen panklare oplossing te hebben voor het probleem. "We moeten iets hebben dat borstelt, water erin sproeit en dan opzuigt. En dat hebben we nog niet gevonden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!