Miljoen van provincie voor kinderen in armoede

© Istock
Drie organisaties die het financieel mogelijk maken dat kinderen die in armoede leven toch mee kunnen doen aan allerlei activiteiten, krijgen eenmalig een half miljoen euro extra van de provincie.
Het gaat om het Jeugdsportfonds Limburg, het Jeugdcultuurfonds Limburg en de Stichting Leergeld.

Ook twee projecten op het terrein van armoedebestrijding in de gemeenten Roermond en Weert krijgen samen een half miljoen.

Gezinnen en jongeren
In Weert gaat het om een project om ook 450 kinderen te ondersteunen die met stille armoede te maken hebben. Zij komen uit gezinnen die ten gevolge van hoge, onverwachte uitgaven te weinig geld over houden voor dagelijkse uitgaven. Ondanks dat die huishoudens een modaal inkomen of meer hebben. Roermond wil zich met een speciaal project richten op kwetsbare jongeren van 16 tot 23 jaar. De gemeente wil voorkomen dat zij in armoede terecht komen.

Eenmalig extraatje

Met de in totaal 1 miljoen euro extra geeft SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen uitvoering aan een GroenLinks-motie die het Limburgs Parlement in november 2017 aannam. Die bepaalde dat er eenmalig 1 miljoen extra gaat naar het bestrijden van armoede onder kinderen. Het geld moest rechtstreeks aan hen ten goede komen.
Het miljoen is over uit het potje dat was bestemd om de overgang van de jeugdhulp van provincie naar gemeenten soepel te laten verlopen.