Maastricht krijgt toonaangevende bieropleiding

© iStock
In Maastricht kunnen bierliefhebbers zich inschrijven voor een heuse bieropleiding. Als je deze hebt afgerond mag je jezelf bierambassadeur of zelfs biersommelier noemen.
Maandagochtend hebben Stibon Bieropleidingen en de organisatie van horecabeurs BBB de handen ineen geslagen voor de Maastrichtse bieropleiding, zo meldt Misset Horeca.

Sommelier

De opleiding bestaat uit drie niveaus. Niveau 1 behandelt 'algemene bierkennis'. Een niveau hoger krijg je de 'toegepaste bierkennis' aangeleerd. Bij niveau 3 mag je het internationaal diploma Biersommelier aan je cv toevoegen.

Bierambassadeur

Stibon of Stichting Bieropleiding Nederland is in 2009 begonnen met de opleiding. Inmiddels zijn er al 350 mensen afgestudeerd als bierambassadeur. Vijftig afgestudeerden mogen zich zelfs sommelier noemen.

Opleidingsplaatsen

Er zijn opleidingsplaatsen door heel Nederland. Zo kunnen bierliefhebbers in onder andere Amsterdam, Breda, Gulpen, Groningen, Arnhem en Rotterdam in de studiebanken plaatsnemen.

De Zwaan

De bieropleiding in Maastricht gaat maandag 27 november van start in café De Zwaan aan de Markt. Inschrijven voor de opleiding kan vanaf 10 oktober.
© Jean-Pierre Geusens
Het MECC staat nog tot en met woensdag in het teken van horecabeurs BBB.