'Ellende motorclubs is ontstaan in Limburg'

De ellende met de motorclubs is volgens misdaadverslaggever John van den Heuvel in Limburg ontstaan en specifiek bij de Nomads.
Die streken in de jaren 80, als chapter van de Hells Angels, neer in onze provincie.

Ontwikkelen illegale activiteiten

Het feit dat er toen niet voldoende is opgetreden tegen de Nomads heeft ook nu nog gevolgen zegt Van den Heuvel. "Omdat er tegen hen niet werd opgetreden, kregen ook andere motorclubs de kans om illegale activiteiten te ontwikkelen."
De misdaadverslaggever zegt zeker te weten dat kopstukken uit de Nomad-tijd ook nu nog actief zijn in andere motorclubs. Namen wil hij niet noemen, maar zeker is dat oud-president Harrie Ramakers van de Bandidos er één van is.

Verbieden

Van den Heuvel hoopt dat na het verbieden van de Bandidos ook andere motorclubs worden verboden. Al betwijfelt hij of dat ook het einde betekent. "Ik verwacht dat de leden van de verboden clubs ondergronds gaan. Een ontwikkeling die ook in het buitenland is te zien."
Desalniettemin vindt hij dat het Openbaar Ministerie moet blijven proberen om de motorclubs te laten verbieden. "Want het is een duidelijk signaal dat dat niet meer getolereerd wordt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!