Meerssen gaat voor coalitie met forse meerderheid

© Borden.Plaatsengids.nl
Meerssen koerst op een brede coalitie van de lokale partijen BRUG-M, Het Origineel, de progressieve lijst KIJK!!! en het CDA.
Onder leiding van informateur en oud-burgemeester Jan Mans hebben de partijen afgesproken samen te gaan werken aan een coalitieprogramma.

Ruime meerderheid

Mans had op basis van de adviezen van de partijen ook aangedrongen op een brede coalitie. De vier partijen kunnen rekenen op twaalf van de zeventien zetels in de gemeenteraad. Volgende week dinsdag beginnen de inhoudelijke onderhandelingen. Daarbij treedt Jan Mans als begeleider op.

Dichtgetimmerd

Belangrijke zaken waar de vier partijen het over eens moeten worden, zijn onder meer vliegveld Maastricht Aachen Airport, de Onroerend Zaak Belasting (OZB), het financiële beleid en klimaat en duurzaamheid. Het is niet de bedoeling dat er een dichtgetimmerd akkoord komt.
Bij de verkiezingen van 21 maart bleef BRUG-M de grootste partij met vier zetels, ook al was dat een verlies van één zetel. Het CDA won twee zetels en kwam op drie zitjes. KIJK!!! ging van twee naar drie zetels.
Het Origineel van oud-wethouder Luc Volders deed voor het eerst mee en behaalde twee zetels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!