Bouwproject Ligne Sittard gaat laatste fase in

© Ermindo Armino (MGL)
De sleutel van Ligne, zoals het multifunctionele complex in het centrum van Sittard heet, is overgedragen aan de partijen die er gebruik van gaan maken. Het inrichten kan beginnen.
Het plan van Ligne dateert uit eind jaren '90. Architect Jo Coenen presenteerde toen een plan voor het stadshart van Sittard, Zitterd Revisited.

Onderdak

De bouw van het complex langs de Rijksweg Noord startte in 2013. De laatste fase voor oplevering is nu ingegaan. In september zal Ligne onderdak bieden aan en onderwijsinstelling, een museum, een filmhuis en een bibliotheek. Maar ook winkels.

Probleem

Het invullen van de geplande winkelruimte bleek een probleem. Bij aanvang van het project was er meer behoefte aan winkels dan tegenwoordig het geval is. Hier ligt nog een uitdaging voor de projectontwikkelaar. De geplande winkelruimte wordt straks deels gevuld door nog twee andere functies: zorg en wonen.

Draagvlak

Wethouder Ruud Guyt is inmiddels 10 jaar bij dit project betrokken. Hij heeft het draagvlak in de afgelopen jaren voor Ligne zien groeien. Hij hoort steeds minder gemopper, bijvoorbeeld over verkeersoverlast. Steeds meer zien de Sittardenaren hoe mooi het wordt. "Het is een groot complex met veel functies. Het toont nu in het centrum van de stad hoe je oud en nieuw op een goede manier kunt verbinden. "
Audio: Bouwproject Ligne Sittard gaat laatste fase in (1 apr 2016)
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!