1Lunch: Leg je warme dierenpak maar klaar

© Heerlen Mijn Stad
* Vastelaovesdocumentaire Lex Uiting trekt veel bekijks * Beschonken automobilist rijdt carnavalsvierders aan * Nachtegaal uit Horst in halve finale The Voice of Holland

Vastelaovesdocumentaire Lex Uiting trekt veel bekijks

Goed nieuws voor Lex Uiting. De documentaire Nao ’t Zuuje, over Lex als stadsprins van Venlo, heeft ruim 403.000 kijkers getrokken. Met de documentaire wilden Uiting en regisseur Rob Hodselmans de vastelaovend landelijk op de kaart zetten. Uit de vele reacties op Twitter blijkt dat dit aardig is gelukt. Lees hier meer.

Nachtegaal uit Horst heeft doel in The Voice al bereikt

Het doel van zangeres Nienke Wijnhoven is met het bereiken van de halve finale van televisieprogramma the Voice of Holland al lang en breed bereikt. Nu gaat de nachtegaal uit Horst genieten van het optreden dat ze vrijdagavond mag geven, zegt ze in een gesprek met L1. Lees hier meer.
© Facebook Nienke Wijnhoven

Kleed je warm aan tijdens carnaval

Opgelet: het is verstandig om je warm aan te kleden tijdens carnaval. Dat adviseert het Rode Kruis. Omdat een derde van de mensen de verschijnselen van onderkoeling niet herkent, is het verstandig om je warm en in laagjes te kleden als je vastelaovend gaat vieren. Ook adviseert de hulporganisatie om niet te lang en te veel alcohol te drinken in de kou. Lees hier meer.
© L1
Beschonken automobilist rijdt carnavalsvierders aan
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een beschonken man (19) aangehouden, die eerder betrokken was bij een aanrijding in Maastricht en vervolgens de benen nam. Rond 01:00 uur schepte hij twee voetgangers ter hoogte van de spoorwegovergang op de Meerssenerweg. Lees hier meer.
© Track '88
'Hiv-test online of na het uitgaan'
Volgens onderzoeker Tom Platteau van de Open Universiteit in Heerlen valt er op het gebied van hiv-preventie nog veel winst te boeken. In Nederlands en Belgisch-Limburg gebeurt er al veel op dat vlak, zoals gratis hiv-testen bij de GGD. Volgens Platteau moeten vooral risicogroepen nog beter bereikt worden. Daarbij valt onder meer te denken aan een online test of een test op locatie, bijvoorbeeld tijdens het uitgaan. Lees hier meer.