Hondengezin herenigd; alle zeven pups zijn terug

© Dierenbeschermingscentrum Limburg
Het te vroeg gebroken hondengezin uit Landgraaf is weer herenigd.
Het Dierenbeschermingscentrum Limburg laat vrijdagmiddag via Facebook weten dat alle zeven Staffordpups weer terug bij hun moeder zijn.

Zoektocht

Begin deze week werd een zoektocht naar de pups gestart, omdat zij na de geboorte te vroeg bij hun moeder zijn weggehaald. In de eerste instantie zou de eigenaar van de hond zijn trouwe viervoeter bij de dierenopvang hebben gebracht, omdat hij er niet meer voor kon zorgen. De hond zou helemaal overstuur zijn dat haar pups weg waren en dat werd de eigenaar te veel.

Dierenmishandeling

In de loop van de week kreeg het verhaal een hele andere wending toen het 50-jarige baasje werd opgepakt. De man had de puppies van de moeder weggehaald, omdat hij zijn huis zou kwijtraken. Hij dacht dat de jonge beestjes zo beter af zouden zijn, dan dat ze op straat zouden belanden. Dat was ook de reden dat hij de moederhond naar de dierenopvang bracht. De man is opgepakt wegens dierenmishandeling.
Het hondengezin maakt het naar omstandigheden goed. De moeder en haar puppies zijn voor de nodige zorg naar een andere locatie gebracht.