Taakstraffen tot 80 uur geëist in zaak Yoeran Meertens

De vier jongens die zijn veroordeeld voor de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen. © L1
Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag taakstraffen variërend van 40 tot 80 uur geëist in de zaak Yoeran Meertens.
Meertens kreeg begin mei vorig jaar ruzie met een groepje jongens na het uitgaan in Gulpen. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, viel hij met zijn hoofd op een vensterbank. Die val veroorzaakte zwaar hersenletsel.

Achter gesloten deuren
Dinsdag stonden de vier verdachten in de zaak voor de rechter. Ze zijn stuk voor stuk minderjarig. De zaak werd dan ook achter gesloten deuren behandeld.

Hoofdverdachte
De hoofdverdachte in de zaak wordt openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Tegen hem werd een taakstraf van 80 uur, drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en een jaar begeleiding door de jeugdreclassering geëist.

Openlijke geweldpleging

De drie andere verdachten worden beschuldigd van openlijke geweldpleging. Tegen één van hen werd 60 uur taakstraf geëist, tegen een andere verdachte werd 40 uur geëist. De vierde verdachte hoorde 40 uur taakstraf en twee jaar toezicht door de jeugdreclassering tegen hem eisen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!