Manager van kersverse wereldkampioen opgepakt

De Belgische Sanne Cant won de wereldtitel veldrijden op een drukbezochte zaterdag. © George Deswijzen
Manager Philip Roodhooft van wielerploeg Corendon Circus, waar onder meer kersvers wereldkampioen Sanne Cant onder contract staat, is zaterdag opgepakt.
Volgens De Limburger gebeurde dat na een vechtpartij tussen beveiligers en de 'entourage van Cant'.Podiumplaats

De krant stelt dat bekenden van Cant het podium op wilden, om samen met de Belgische haar tweede wereldtitel te vieren. Ze mochten echter niet het podium op van de beveiliging, omdat ze daar niet de juiste accreditatie voor hadden. Corendon Circus-woordvoerder Niels Rouvrois gaat tegenover L1 niet in op dat verhaal, maar bevestigt dat Roodhooft is opgepakt.


Vrije voeten

Naast de manager is er ook een vrouw opgepakt, zo bevestigt een politiewoordvoerster. "Beiden zijn inmiddels weer vrij", vertelt ze. "Naar mijn weten worden ze niet langer als verdachte gezien." Volgens de woordvoerster zijn de twee ingerekend na een 'onenigheid op het terrein'.


Reactie organisatie

De organisatie van het WK in Valkenburg verwijst naar de politie. "De zaak is daar in behandeling. Wij gaan niet op details in", vertelt woordvoerder Dimitri Bonthuis. "Wat we doen of bespreken met de beveiliging, houden we intern. Dat zijn geen zaken die we in de media bespreken."