VVD: vijf miljoen extra voor aanvalsplan arbeidsmarkt

© iStock
De VVD in het Limburgs Parlement wil vijf miljoen euro extra uittrekken voor het aanvalsplan arbeidsmarkt.
Vrijdag gaat de partij dat voorstellen bij de behandeling van de begroting.

Banen

Het aanvalsplan is bedoeld om werklozen en bijstandsgerechtigden aan een baan te helpen. Daarbij wordt vooral gekeken naar sectoren waar een tekort aan arbeidskrachten is, zoals zorg, logistiek en bouw.
Volgens de VVD is het geld dat eerder voor het plan was gereserveerd, al uitgegeven. Vandaar de extra 5 miljoen. "Een aanvalsplan zonder geld werkt niet", aldus VVD-fractievoorzitter Joost van den Akker. Hij stelt voor dat die gemeenten worden beloond, die veel mensen aan het werk helpen.
Audio: VVD aanvalsplan arbeidsmarkt 30 okt 2017

Omscholing

De Limburgs VVD-voorman vindt dat het aanvalsplan ook asielzoekers met een verblijfsvergunning aan het werk moet helpen, bijvoorbeeld via een talencursus.
Daarnaast moet het systeem van scholingsvouchers waarmee mensen zich kunnen laten omscholen, in heel Limburg worden toegepast. In Noord-Limburg was een proef daarmee heel succesvol: 70 van de 100 mensen die zo'n voucher hadden gekregen, hebben nu een baan, zegt hij.

Draagvlak

Van den Akker rekent op draagvlak binnen de coalitie om meer geld uit te trekken voor het aanvalsplan arbeidsmarkt. Dinsdag presenteert het provinciebestuur er een definitieve versie van.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!