Geluidsoverlast in Belfeld door A73 duurt tot 2020

© iStock
De overschrijding van de geluidsnormen door de A73 in Belfeld duurt tot 2020.
Dat antwoordt het provinciebestuur op vragen van CDA-Statenlid Frans Heldens. Die maakt zich zorgen over de geluidsbelasting.

Sterke groei
Uit het antwoord blijkt dat het wettelijk toegestane maximum aan geluidsoverlast met 0,4 decibel wordt overschreden. Dat komt door een sterke groei van het verkeer sinds de volledige openstelling van de Roertunnel op de A73, aldus het provinciebestuur.

Stiller asfalt

In 2017 is daarom een tijdelijke ontheffing verleend. Maar wel onder de voorwaarde dat het huidige asfalt op die weg vijf jaar eerder wordt vervangen door stiller asfalt. Dat gebeurt nu dus in 2020.

Bespreken

Het provinciebestuur baseert zich bij zijn antwoord op informatie van Rijkswaterstaat, omdat het zelf geen formele rol heeft bij rijkswegen. Wel zegt het provinciebestuur toe dat SP-Gedeputeerde Daan Prevoo de geluidsoverlast bij Belfeld zal bespreken met directeur Diana Beuting van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!