Geen zetel voor PvdA-deputé Peter van Dijk

De verkiezingsuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen bevat pijnlijk nieuws voor zittend gedeputeerde Peter van Dijk van de PvdA.
Zoals het er nu uitziet, grijpt hij zelfs naast een Provinciale Statenzetel.

Voorkeurstemmen

De PvdA ging woensdag als een van de verliezers van de verkiezingen terug van zes naar vier zetels. Nadat vrijdagochtend de aantallen voorkeurstemmen bekend werden, heeft de PvdA berekend dat die zetels ingenomen gaan worden door lijsttrekker Eric Geurts, zittend Statenlid Jasper Kuntzelaers en de nieuwkomers Tirza Houben en Aleida Berghorst. Van Dijk behaalde 1595 voorkeursstemmen, maar dat is niet genoeg om in de Staten te komen.
Oud-fractievoorzitter
Van Dijk, die drie jaar gedeputeerde was en daarvoor fractievoorzitter, deed vorig jaar een vergeefse gooi naar het lijsttrekkerschap. Ook de zittende Statenleden Lars Kockelkoren en Hans Bosch vallen buiten de boot.

Geen nieuwkomers bij de VVD
Bij de VVD zijn er geen nieuwkomers. De zetels gaan naar de de huidige gedeputeerden Twan Beurkens en Erik Koppe en naar de Statenleden Joost van den Akker, Anton Kirkels en Renee Wernink.

CDA verrast niet
Bij het CDA zijn er minder verrassingen. De elf Statenleden worden daar volgens interne berekeningen de kandidaten die ook verwacht werden. Het gaat om de gedeputeerden Ger Koopmans en Patrick van der Broeck, de zittende Statenleden Hubert Mackus, Geert Frische, John Verhoijsen, Jeu Titulaer, en de nieuwkomers Sara Giesen-Cox, Rudy Tegels, Mariska Wetzels-Werry Maud Hermans en Max Ruiters.

Bekijk hier de definitieve uitslag van de kieskring in Venlo en Maastricht.
De definitieve uitslag wordt komende maandag vastgesteld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!