Geen vrijwilligers voor buurtbus Rimburg en Hopel

© Istock
De geplande buurtbus die Rimburg en het gehucht Hopel een OV-aansluiting met de rest van de wereld moet geven, komt er voorlopig niet.
Vervoerder Arriva heeft niet genoeg vrijwilligers kunnen vinden om de lijn op te starten.

Mondo Verde
De buurtbus met lijnnummer 723 zou zes dagen per week elk uur moeten gaan rijden tussen Übach Palenberg en attractiepark Mondo Verde in Landgraaf. Het was de bedoeling dat de ritten eind deze maand zouden beginnen.

Geen vrijwilligers

In eerste instantie leken er genoeg vrijwilligers om de dienstregeling op te starten, maar na een informatiebijeenkomst en de benodigde keuringen bleken er toch niet genoeg geschikte kandidaten over. De hoop is nu dat zich alsnog nieuwe vrijwilligers melden om de buurtbus te laten rijden.

Belbus

De route die de buurtbus moet gaan rijden begint in Übach Palenberg en gaat via Rimburg naar Waubach, Eygelshoven, Hopel naar Mondo Verde en terug. Mensen die langs deze route gebruik willen maken van het openbaar vervoer blijven voorlopig aangewezen op een belbus.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!