1Lunch: Grote ravage op A67 door botsing vrachtwagens

© Gino Press
* Man ontkleedt jongen en masturbeert in park* Tweede zomerse dag van augustus* Met drones zoeken naar hennep
Masturberende man in park
Heftig nieuws uit Duitsland. De politie is in het Duitse Goch, net over de grens bij Gennep, op zoek naar een nog onbekende man. Hij zou in een park een 11-jarige jongen hebben uitgekleed om vervolgens in zijn bijzijn te masturberen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het incident vond maandagmiddag rond 17:45 uur plaats in een bosje langs de Nierswanderweg in Goch. Lees hier meer.
Grote ravage door ongeluk
Na een ongeluk met drie vrachtwagens is de snelweg A67 richting Venlo ter hoogte van Geldrop vanochtend enige tijd dicht geweest. Het ongeluk gebeurde net na de ochtendspits. De hulpdiensten rukten massaal uit om twee chauffeurs uit hun cabines te bevrijden. Een traumahelikopter landde op de snelweg voor medische assistentie. Lees hier meer.
© GinoPress

Zorgen over Mosae Zorggroep

Een zorgelijk bericht. De wethouders André Willems en Jack Gerats hebben namens het Maastrichtse college hun zorgen geuit over Mosae Zorggroep, onder meer over de manier van bezuinigen en de gevolgen hiervan voor de daadwerkelijke zorg. Medewerkers zouden er namelijk niet langer van overtuigd zijn dat ze cliënten de beste zorg kunnen bieden, omdat er minder personeel wordt ingezet en er daardoor minder 'handen aan het bed' zijn. Lees hier meer.

Met drones zoeken naar hennep

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) is begonnen met het uitvoeren van anti-wietvluchten. De belangenvereniging van boeren gaat met drones over maïsvelden vliegen op zoek naar hennepplanten. LLTB-voorzitter Léon Faassen heeft woensdag het startsein voor het project gegeven. Hij vloog zelf een rondje over de provincie op zoek naar hennep in maïspercelen van LLTB-leden. Lees hier meer.

Tweede zomerse dag

Een mooi cadeautje aan het einde van de zomervakantie. Voor de tweede keer deze maand noteert Limburg weer een officiële zomerse dag. De temperatuur loopt vanmiddag op tot boven de 25 graden. Normaal telt de maand augustus tien zomerse dagen. Dat gaan we dit jaar niet redden, maar er komen volgens Meteo Limburg nog wel een aantal zomerse dagen aan. Het weekend ziet er ook goed uit. Lees hier meer.
© iStock