Supermarktketen Jan Linders blijft groeien

© Jan Linders
De omzet van supermarktketen Jan Linders is in 2016 gestegen naar 392 miljoen euro. Dat is 5,4 procent meer dan in 2015.
De winst voor aftrek van belastingen en rente steeg 9 procent. Van 8,2 miljoen naar 9 miljoen vorig jaar. De afgelopen jaren kende de supermarktketen uit Nieuw Bergen ook al een winstgroei. Volgens het bedrijf zijn de marges op producten verbeterd. Ook blijft de omzet groeien.

Groei in omzet

De omzet van de supermarktketen uit Nieuw-Bergen steeg in 2016 sterker dan de landelijke groeicijfers. De supermarkten in Nederland groeiden samen 2,8 procent. De omzetgroei van Jan Linders was met 5.4% beduidend hoger.
Audio: Leo Linders (2 mei 201&)

Toename aantal medewerkers

Het aantal medewerkers nam vorig jaar met 12 procent toe vergeleken met 2015. Bij de supermarkt werken nu 4.268 mensen. Die zijn goed voor 1.568 fulltimebanen. De groei van het aantal medewerkers komt mede door de opening van twee nieuwe supermarkten. Daardoor heeft het bedrijf nu 59 vestigingen in zuidoost Nederland.

Klanten

Het aantal klanten groeit ook. Die groei komt volgens algemeen directeur Leo Linders door de nieuwe formule, waarbij meer aandacht wordt besteed aan verse producten en beleving. "We zien dat de klanten vooral onze acties en service waarderen, en dat onze nieuwe formule een grote aantrekkingskracht heeft."

Nieuwe winkels

De nieuwe formule werd vorig jaar in 8 vestigingen ingevoerd. In de komende jaren wil het bedrijf blijven investeren in nieuwe en bestaande vestigingen.