Dader doodgeschoten hond nog steeds niet gevonden

© iStock
De dader die hond Moos in het Hoogbos in de Voerstreek doodschoot, is nog steeds niet gevonden. Het onderzoek is wel nog bezig.
Het is overigens nog maar de vraag of de Belgische politie doorgaat met het onderzoek. Volgens korpschef Romin Cox zijn er aan het onderzoek ook kosten verbonden, en de kans dat het iets oplevert noemt hij ‘zeer klein’, zo liet hij weten aan L1.

Lees ook: Politie neemt doodgeschoten hond in beslag voor onderzoek

Verplaatst
De loslopende herdershond werd op 12 januari neergeschoten door twee kogels. Aanvankelijk kon zijn eigenaresse Margriet Renneberg uit Maastricht haar viervoeter niet vinden. Zij gaat er dan ook vanuit dat de viervoeter verplaatst is en later ergens anders is neergelegd. Dat laatste wil de politie 'noch ontkennen noch bevestigen'.

De hond werd door de politie in beslag genomen voor onderzoek, maar is inmiddels weer vrijgegeven.

Lees ook: 'Hond doodgeschoten tijdens wandeling in bos'

Waarschuwingsborden
Korpschef Cox laat weten dat dit incident geen reden is om in het Hoogbos waarschuwingsborden neer te zetten. Wel gaat de politie bijvoorbeeld bij druk- en drijfjachten de mensen beter voorlichten.

'Doodgeschoten hond teruggevonden in bos'"Zo hebben we nu op Facebook een bericht gezet over een drukjacht op everzwijnen. Dan is het belangrijk om nog beter te communiceren naar de wandelaars en de burgers. Zelfs al gaat het om een bosreservaat dat in principe niet toegankelijk is."