1Lunch: YouTuber als heuse filmster rondgevlogen

© ANP
* Overlast door opblaaszwembad* Geen Russische deal voor Okita* Limburger start actie voor Lombok
Privé-zwembad zorgt voor overlast
Het leek zo'n mooi plan: een opblaaszwembad kopen en deze op het balkon planten. Dat was het ook toen de zon nog scheen en de thermometer temperaturen van 30 graden Celsius en hoger aantikte. Toen het zonnetje voorzichtig verdween, besloten de bewoners van een bovenwoning het badje leeg te laten lopen. En daar waren de onderburen niet erg gelukkig mee. Lees hier meer.

Okita zag Russische roebels verdampen
Na negentien doelpunten voor MVV stond Jonathan Okita (21) op de drempel van een transfer naar het grote CSKA Moskou. De Russische club had interesse in de Duitse aanvaller, maar schrok zich kapot toen MVV de vraagprijs op tafel legde. CSKA bedankte vriendelijk en Okita bleef boos achter. Lees hier meer.
Jonathan Okita namens MVV in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. © Publiciteitsvisie
Raak het spoor niet bijster: veel werkzaamheden
Komend weekend wordt aangegrepen om op verschillende plekken aan het spoor te werken. Dat betekent dat niet alle treinen rijden zoals reizigers dat gewend zijn. Ga je op pad in het weekend? Kijk dan zeker even naar de aangepaste dienstregeling. Lees hier meer.

Bram steekt handen uit de mouwen in Lombok
Het Indonesische Lombok werd onlangs getroffen door een verwoestende aardbeving en het eiland kan alle hulp gebruiken. Die steun komt ook uit Limburgse hoek. Bram Borgers (26) uit Stein emigreerde een jaar geleden naar Lombok en zamelt geld in om zoveel mogelijk mensen op het eiland te kunnen helpen. Lees hier meer.
© Facebook / Bram Borgers
Populaire YouTuber op het witte doek
De ontzettend populaire YouTuber Dylan Haegens maakt zich op voor zijn debuutfilm, die dit weekend in première gaat. Het kunststukje, geheel verrassend tot De film van Dylan Haegens gedoopt, wordt in vijf bioscopen gedraaid. Ook een bioscoop in geboorteplaats Venray krijgt de eer om één van de premières te mogen draaien. Haegens zal alle premières bijwonen, door met een helikopter van hot naar her te vliegen. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!