'Er is een leven voor MH17, en een leven erna'

Kaarsen en bloemen op de herdenking van de vliegramp.
"Er is een leven voor MH17 en een leven na MH17. Maar er is ook een leven mét MH17. Het loopt als een rode draad door ons leven." Dat zegt Hanny Dormans-Wagemans.
Zij verloor haar broer bij de ramp met vlucht MH17. De 56-jarige Harrie Wagemans uit Sittard was op weg voor een fietsvakantie naar Azië. Hij kwam nooit aan op zijn bestemming. Hanny gaat deze maandag naar de herdenking van de ramp in Vijfhuizen.

Monument

Tijdens de herdenking wordt een monument onthuld voor de slachtoffers van vlucht MH17. Het gedenkteken komt in het herinneringsbos te staan. Dat bos in Vijfhuizen telt 298 bomen, een voor ieder slachtoffer van de rampvlucht MH17. "Harrie heeft boom nummer 137. En dat is een sierappel", vertelt zus Hanny.

Live

Voor de familie is een monument erg belangrijk. "Ik wil er in de toekomst vaak naartoe. Ik zie het als een ontmoetingsplek." De onthulling van het monument is vanaf 13.55 uur live te volgen via 1Limburg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!