Limburgers maken immense munt van drugsbaron

© ANP
Een groep Limburgse ondernemers en kunstenaars heeft een reusachtige munt gemaakt met daarop de beeltenis van de Colombiaanse drugsmagnaat Pablo Escobar.
De groep werkt daarbij samen met de zoon van de in 1993 omgekomen drugsbaron, weet De Telegraaf.

25.000 euro

Het gaat om een kunstproject en het betreft dan ook geen gebruikelijke munt; het object heeft een doorsnede van 1 meter 20 en weegt zo'n 20 kilo. De prijs van het collectors-item liegt er dan ook niet om: voor 25.000 euro haal je het uit de kluiten gewassen betaalmiddel in huis.

Certificaat

Er worden slechts twintig exemplaren geproduceerd. Kopers krijgen daarnaast een certificaat dat door zoon Juan Pablo Escobar ondertekend is. Eerder verscheen er al een dollarbiljet in de stijl van de drugsbaron, wiens leven werd verfilmd in de populaire serie Narcos.

Presentatie

Ondernemer Christian Petermann, die bevriend is met Juan Pablo Escobar, is één van de drijvende krachten achter het project. De munt wordt vrijdag op een muntenfestival in Maastricht gepresenteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!