Frisse wind door nieuwe coalitie Nederweert

© Nederweert24.nl
De gemeente Nederweert krijgt twee wethouders die nog niet eerder in de gemeenteraad van de gemeente hebben gezeten.
Het gaat om Frank Voss van de progressieve lijst Nederweert Anders en Peter Koolen van D66.

Ervaringsdeskundige

De derde wethouder is Henk Cuijpers van de lokale partij JAN. Hij was lijsttrekker bij de verkiezingen en heeft veel ervaring. Hij zit al sinds 1998 in de gemeenteraad.
De namen van de wethouders zijn dinsdag bekendgemaakt bij de ondertekening van het coalitie-akkoord van JAN, Nederweert Anders en D66. Alle drie zijn voor 0,9 fte wethouder.

Elfde plek

Van de nieuwe gezichten stond Frank Voss op de elfde plaats van de lijst van Nederweert Anders. Hij was eerder raadslid en wethouder voor de PvdA in de voormalige gemeente Heythuysen. Opvallend is dat hij bij de verkiezingen in maart slechts vijf stemmen kreeg.

Terug van weggeweest

D66-wethouder Peter Koolen was zevende op de kandidatenlijst van zijn partij. Hij behaalde 85 stemmen, het op drie na hoogste aantal van zijn partij. Twintig jaar geleden stond hij ook al op de lijst van D66. De partij deed in maart voor het eerst sindsdien weer mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad.

Open sollicitatie

Koolen is na een open sollicitatieronde door de partij naar voren geschoven. Dat heeft onder meer te maken met zijn portefeuille. Daarin zitten verkeer, volkshuisvesting, economie en welzijn. Met name op het gebied van welzijn heeft Koolen jarenlang ervaring als ambtenaar bij de Brabantse gemeente Gemert-Bakel.

Portefeuilles

Frank Voss van Nederweert Anders wordt verantwoordelijk voor duurzaamheid, openbare ruimte en ruimtelijke ordening. Henk Cuijpers gaat over zorg, leefbaarheid, armoedebeleid, financiën, de randweg en herinrichting Kanaalzone.

Burgers betrekken

D66-fractievoorzitter en lijsttrekker Martin vn Montfort vindt dat 'je het niet mooier kunt hebben als nieuwe partij' om meteen mee te besturen. Hij stelt dat het hoofdpunt van zijn partij bij de verkiezingen, het veel meer betrekken van burgers bij het beleid, heel veel aandacht heeft gekregen in het coalitie-programma.
"En dat geldt ook voor duurzaamheid, sport en kansen voor iedereen", zo zegt hij.
De coalitie van JAN, Nederweert Anders en D66 kan rekenen op 10 van de 17 raadszetels. De nieuwe wethoudersploeg wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van 5 juli geïnstalleerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!