Politie neemt doodgeschoten hond in beslag voor onderzoek

© iStock
De Duitse herder die afgelopen vrijdag werd doodgeschoten in het Hoogbos in de Voerstreek, vlak over de grens bij Mheer, is in beslag genomen door de Belgische politie.
Dat is volgens de politie nodig voor het onderzoek.

Wandeling

De hond is van de Maastrichtse Margriet Rennenberg. Zij maakte vrijdagmiddag een wandeling met haar twee honden in de Belgische grensplaats Voeren. Haar Duitse herder Moos was niet aangelijnd en liep vooruit. De vrouw hoorde even later een schot, gejank en vervolgens nog een schot. De hond bleek te zijn doodgeschoten.

Aanvallen

De politie van Voeren onderzoekt de zaak, zegt korpschef Romin Cox. "Volgens de Belgische wetgeving mag je niet schieten op loslopende honden", zegt Cox. "Tenzij je wordt aangevallen."

Onderzoek

De levenloze hond werd zondag gevonden. Het baasje dacht haar viervoeter op te kunnen gaan halen om afscheid te kunnen nemen. Maar de politie gaat de doodgeschoten hond eerst onderzoeken.

Paard

De hond zou niet het enige dier zijn dat in het gebied is beschoten. In oktober werd er ook al een paard dood aangetroffen in Voeren. Dat meldt Het Belang van Limburg.