Eerste BMW X1 rolt van band bij VDL Nedcar in Born

De carrosserie van de BMW X1. © VDL Nedcar
De allereerste BMW X1 is woensdag van de band gerold bij VDL Nedcar. De autofabriek in Born produceert daarmee momenteel vier modellen van de BMW Group.
Door de uitbreiding van de productie met de BMW X1 wordt er extra werkgelegenheid gecreëerd in de autofabriek. Voor het einde van 2018 gaat VDL Nedcar ruim 2.000 uitzendkrachten een arbeidscontract aanbieden. Dit zijn er ruim 600 meer dan in eerste instantie verwacht werd.

MINI's

Sinds in 2014 de eerste MINI 3-deurs van de band rolde, is de productie in de autofabriek in Born flink toegenomen. De afgelopen jaren zijn daar de MINI Cabrio en de MINI Countryman, inclusief de Plug-In Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie, aan toegevoegd. Woensdag rolde de eerste Nederlandse BMW ooit van de lopende band.

BMW X1

De X1 werd voorheen alleen in het Duitse Regensburg gemaakt, maar deze autofabriek kon de vraag niet aan. Door de populaire compacte cross-over ook in Limburg te bouwen, kan de productie flink opgeschroefd worden. Born was voor BMW een logische keuze, omdat de BMW X1 dezelfde bodemplaats heeft als de MINI Countryman, die exclusief bij VDL Nedcar wordt gemaakt.
v.l.n.r.: Carel Bouckaert, Oliver Zipse, Willem van der Leegte, Ralf Hattler, Jan Mooren en Manfred Erlacher. © VDL Nedcar
Om de BMW X1 in Born te kunnen produceren, is de fabriek van VDL Nedcar de afgelopen maanden flink uitgebreid. Zo werden er logistieke aanpassingen en verbeteringen doorgevoerd in de fabriek, zoals nieuwe assemblagerobots.

Uitbreiding

President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep is verheugd met de uitbreiding van de productie in Born. "Deze uitbreiding is goed voor de werkgelegenheid, voor ons bedrijf en staat symbool voor het vertrouwen dat onze klant BMW Group heeft in de samenwerking met VDL Nedcar en in het vakmanschap en de flexibiliteit van onze medewerkers in Born."