Veroordeelde shishamoord knipt enkelband door en vlucht

Hafed Merkikou. © iStock/Politie
Heerlenaar Carlo R. (30) is op de vlucht voor politie en justitie. De man werd vorige week veroordeeld tot veertien jaar cel voor zijn rol in de zogenoemde shishamoord, waarbij Hafed Merkikou (29) om het leven kwam.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover L1 dat Carlo zijn enkelband heeft doorgeknipt en de benen heeft genomen.Ongeloof bij familie

Het nieuws heeft tot groot ongenoegen geleid bij de nabestaanden van Hafed. "Dit is ongelofelijk, dit kun je niet beseffen. Nu zit je thuis en denk je: 'Komt hij?' Dadelijk staat hij voor je deur. Die angst is er wel. Zeker voor mijn familie, voor mijn dochter en mijn vrouw", zegt broer Sadok.


Boze broer

Maar het is niet alleen angst dat de klok slaat in huize Merkikou. De familie is boos dat dit heeft kunnen gebeuren. "Natuurlijk. Zo iemand moet je bij de rechtszaak hebben. Is hij verantwoordelijk, dan neem je hem meteen mee. Kijk, nu krijg je zoiets, dat hij voortvluchtig is. Ga hem maar zoeken, ga hem maar vinden. Een beetje raar allemaal."
Shishamoord

Carlo is één van de drie mannen die betrokken was bij een mislukte overval op het huis van Hafed. Het slachtoffer werd bij die overval, op 8 februari 2017, doodgeschoten. Lopende het onderzoek mocht Carlo naar huis, omdat er geen gronden meer zouden zijn om hem in voorlopige hechtenis te houden. Wel kreeg hij een enkelband mee, zodat justitie hem kon volgen.


De advocaat van Carlo R. was niet bereikbaar voor commentaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!