'Bouwbedrijf liet medewerker liggen na ernstig ongeluk'

© iStock
Justitie heeft celstraffen geëist tegen de bedrijfsleider en een directeur van een bouwbedrijf uit Kerkrade. Zij zouden een bedrijfsongeval onder het tapijt hebben geschoven.
Dat meldt de NOS. Het incident vond plaats in september 2015.

Harde landing
Een medewerker viel toen ruim drie meter naar beneden tijdens een bouwproject en zou ernstig gewond zijn geraakt aan zijn rug. De bouwlocatie was volgens de landelijke omroep niet veilig ingericht. Zo ontbraken er leuningen en veiligheidsnetten die een dergelijk incident hadden kunnen voorkomen.

Onder het tapijt
De bedrijfsleider werd geïnformeerd over het ongeval en zou meteen ter plaatse zijn gegaan om het incident te verdoezelen. Zo zou hij bijvoorbeeld een hoogwerker hebben verplaatst en veiligheidsharnassen hebben gekocht, die hij op de bouwplaats legde.

In de tussentijd lag de gewonde medewerker nog steeds op de grond. Slachtoffer en collega's kregen instructies over het verhaal dat zij de inspectie moesten vertellen.

Inspectie in actie
Twee maanden na zijn valse verklaring, kreeg het slachtoffer spijt. Hij stapte daarop alsnog naar de inspectie. Justitie ziet de bedrijfsleider als hoofdschuldige, maar stelt dat de directeur medeplichtig is. Hij zou op de hoogte zijn geweest, maar heeft niet ingegrepen. De verdachten moeten, als het aan justitie ligt, een boete van ongeveer één ton betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!