Deelname PVV aan verkiezingen in Roerdalen nog onzeker

© Beeld: 1Limburg (iStock)
Het is nog niet zeker of de PVV deel zal nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roerdalen in maart volgend jaar.
De Limburger meldt vrijdag dat de PVV mee wil doen met de raadsverkiezingen in Roerdalen. Oud-VVD lid Harry Vermeulen uit Vlodrop zou daartoe het initiatief hebben genomen. Maar fractievoorzitter Robert Housmans van de PVV in het Limburgs Parlement weet van niks.

Eigen titel

Volgens Housmans is deelname in Roerdalen momenteel niet aan de orde. "We hebben geen bemoeienis met de actie van Vermeulen. Hij doet dat op eigen titel."

Verkiezingen

De Limburgse PVV-voorman verwijst ook naar het besluit van begin april om in zeven Limburgse gemeenten mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat daarbij om Venlo, Sittard-Geleen, Stein, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Maastricht.
"Daar zijn we druk bezig met het samenstellen van kandidatenlijsten en programma's. Alle aandacht is nu daar op gericht", zo zegt Housmans.

Geert Wilders

Ook stelt hij dat de keuze voor de zeven gemeenten is afgestemd met PVV-leider Geert Wilders en de begeleidingscommissie van de partij voor de raadsverkiezingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!