Flixbus breidt uit: meer Europese steden direct bereikbaar

© ANP
Het Duitse busbedrijf Flixbus breidt vanaf donderdag het aantal directe busverbindingen tussen Limburg en verschillende Europese steden flink uit.
Venlo wordt, naast Maastricht en Roermond, de derde opstapplaats van Flixbus in Limburg. Donderdag rijden de eerste bussen van de Maasstad naar Frankfurt en Düsseldorf. Dat meldt De Limburger.

Maastricht

Het aantal bestemmingen vanuit Maastricht wordt daarnaast flink uitgebreid. Vanaf donderdag kunnen reizigers vanaf Maastricht rechtstreeks naar onder meer Gent, Brugge, Lille, Frankfurt, München, Praag en Brno reizen. De directe busverbindingen tussen Maastricht en Parijs bestaat al bijna twee jaar.

Roermond

Begin augustus kreeg de Designer Outlet in Roermond een halteplaats van Flixbus. Passagiers kunnen van hieruit naar verschillende Duitse steden tussen Düsseldorf en Wolfenbüttel reizen. Ook is er een directe lijn tussen Roermond en Brussel.

Toverland

De plannen van Flixbus voor binnenlandse buslijnen naar onder meer Toverland, Roermond en Venlo zijn nog verder uitgesteld. De provincie Noord-Brabant ligt dwars. Flixbus heeft volgens de krant inmiddels een juridische procedure tegen de provincie aangespannen bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

Lees ook: Uitstel lijnen Flixbus naar Limburg

Dit treft de verbindingen Zandvoort-Amsterdam-Eindhoven-Roermond, Alkmaar-Amsterdam-Eindhoven-Toverland Sevenum-Venlo en Domburg-Vlissingen-Eindhoven-Venlo-Dortmund.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.