Space shuttle voor 'astronaut' Dalemans eindelijk klaar

Ger Dalemans (l.) met een piloot in de Lynx-space shuttle.. © XCor
Ger Dalemans uit Hoensbroek hoopt dit najaar de 'eerste WAO'er in de ruimte' te worden. De space shuttle is klaar, zag hij onlangs in de Mojave-woestijn. "Bijna is het zover!"
Dalemans is net terug van een driedaagse trip naar Hollywood en de ruimtevaart-kolonie in de Mojavewoestijn, op uitnodiging van ruimtefirma XCor.

Space shuttle

Hangar 61 is de hal waar de Lynx wordt gebouwd, legt de toekomstige 'astronaut' uit. De space shuttle die hem en andere ruimtetoeristen, voor 66.753 euro per persoon, voorbij de dampkring zal brengen.
"Naast Hangar 61 staat een pilotenschool en daar weer naast staat de hangar van Virgin Galactic, het ruimtereisproject van Sir Richard Branson."

Explosie

Nadat de eerste space shuttle van Branson jammerlijk explodeerde tijdens een testvlucht, werd met nog meer inzet gewerkt aan de veiligheid van de Lynx, weet Dalemans.
"Nu is de Lynx eindelijk klaar. Vanaf het najaar gaat het gebeuren: dan vlieg ik met 3700 kilometer per uur door de dampkring! Door de gewichtloosheid verhoogt de snelheid tot 5600 kilometer per uur. Na zes minuten gewichtloosheid keren we terug op aarde."

Hangar 61

De trip naar Hangar 61 in Amerika was een opwarmertje van ruimtefirma XCor voor zijn amateur-astronauten. Er hoorde ook bezoekje aan een NASA-museum bij, waar ruimteveer Endeavour en een Apolloshuttle werden bekeken.
Dalemans, straks de eerste Limburger in de ruimte, mocht er de hand schudden van Rick Searfoss, commandant van Space Shuttle Columbia en testpiloot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!