Erop of eronder voor Parkfestival Sittard

Het verregende Parkfestival 2016 © Parkfestival Sittard (Facebook)
Het is dit jaar erop of eronder voor het Parkfestival in Sittard. "Dit jaar moet het goed zijn. Anders houdt het een keer op hier", zegt Natascha Corbeek van het festival.
"We hebben vorig jaar een moeilijk jaar gehad waarin we flink verlies draaiden. Het jaar daarvoor speelden we quitte. Dat kunnen we dit jaar niet hebben."

Maatregelen

Het is de 22e keer dat het festival wordt gehouden. Door de afgelopen tegenvallende jaren moeten er wel genoeg bezoekers komen. "We hebben daarom een paar maatregelen genomen met de weersvooruitzichten. Maar we willen niet te veel veranderen. Het is belangrijk dat het festival blijft staan."

Maatregelen

De weersvoorspelling voor donderdag belooft weinig goeds. Daarom heeft de organisatie alvast maatregelen genomen. "We hebben alle tenten gezelliger en dichter op elkaar gezet", vertelt Corbeek. "Er zijn wat extra tentjes bijgekomen en we hebben een bar weggehaald. Zo kunnen bezoekers droog staan."

Positief

Ondanks de sombere vooruitzichten blijft de organisatie positief. "We zijn begonnen met opbouwen en als we nu kijken: het is heerlijk weer, lekker droog en een mooi zonnetje. We hebben er alle vertrouwen in dat dat morgen ook zo is en dat het een prachtige editie wordt van het Parkfestival.''