Voerendaalse kampbewoners krijgen twee dagen respijt

© L1
De twee woonwagenbewoners uit Voerendaal, die op last van de gemeente hun chalets moeten afbreken, hebben hiervoor nog twee dagen extra gekregen van de burgemeester.
Eigenlijk moesten de woonwagens uiterlijk woensdagochtend afgebroken zijn, maar die deadline hebben de beide broers niet gehaald.

Deadline

"Vanwege het slechte weer van de afgelopen weken heeft de afbouw van hun chalets vertraging opgelopen", vertelt advocaat Luuk Dacier. "We hebben de gemeente verzocht om de deadline iets op te schuiven en daar is de burgemeester mee akkoord gegaan."

Huurachterstand

De broers moeten hun chalets afbreken, omdat ze een huurachterstand van zo'n vier jaar hadden. In een gerechtelijke procedure werd de gemeente in het gelijk gesteld en kregen de kampbewoners enkele weken de tijd om de chalets te verwijderen. Ze verplaatsen ze vervolgens naar het naastgelegen bedrijfsterrein, dat van één van de broers is. Maar omdat daar enige tijd geleden drugs werden gevonden, stond dit perceel op de nominatie om door de burgemeester gesloten te worden.

Nieuwe locatie

Waar de broers nu wonen, is niet bekend. "Ik heb geen idee waar de broers op dit moment verblijven", zegt advocaat Dacier. Hun chalets zijn gedemonteerd en opgeslagen in de loods op het bedrijfsterrein. "Ze hopen in ieder geval dat ze de chalets spoedig weer in elkaar kunnen zetten. Op dit moment beraden ze zich op een nieuwe locatie. Het liefst binnen de gemeente Voerendaal, maar ze kijken ook elders."
Vrijdag zal de gemeente dit terrein alsnog vergrendelen.