Korting op celstraf voor auto- en machinedief

© Istock
Maurice van K., die vanuit Sint Odiliënberg  naar het Duitse Hückelhoven is verhuisd, ontloopt in Nederland twee jaar celstraf omdat de rechtszaak tegen hem bijna negen jaar heeft geduurd.
Hij moet toch nog vier jaar zitten voor het stelen van dure auto’s en kostbare machines. Dat heeft de het gerechtshof Den Bosch vrijdag bepaald.

Diefstal

De man stal tussen augustus 2007 en mei 2008 in Midden-Limburg en de Belgische en Duitse grensstreek dure auto’s, graafmachines, shovels en wielladers. In totaal zou hij veertien keer zijn slag hebben geslagen.

Al in 2011 veroordeeld

De rechtbank Roermond legde hem daarvoor eind 2011 zes jaar celstraf op. Van K. ging tegen het vonnis in hoger beroep. Het gerechtshof in Den Bosch gaf in zijn arrest vanwege de lange duur van de strafzaak twee jaar strafkorting. "Het hof doet de uitspraak meer dan vijf jaren na de datum waarop hoger beroep is ingesteld, terwijl er onvoldoende omstandigheden zijn die dit lange tijdsverloop rechtvaardigen", aldus de uitspraak.

Ga direct naar de gevangenis

Maurice van K. had zich vrijdagochtend verplicht moeten melden bij de uitspraak. Hij ging vanuit het gerechtsgebouw rechtstreeks naar de gevangenis.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!