Meisje wil paard redden van de slacht

© Frank Ackermans
Noa Ackermans, vrijwilligster bij de zorgboerderij van Huis Maasveld Maastricht, is een actie gestart om paard Doortje te redden van de slacht.
De 16-jarige Noa zorgt al drie jaar lang drie keer per week voor Doortje. Regelmatig neemt ze cliënten en bewoners mee voor een kort ritje op het paard.

Nieuw paard

Met haar 19 jaar is het paard niet meer de jongste. Het trekken van de huifkar lukt niet meer, en echt rijden gaat ook moeizaam. Om die reden moet er een nieuw paard komen en zou Doortjes einde nabij zijn.

Supergezond

Dat wil Noa absoluut niet laten gebeuren. Ze gunt Doortje een plek waar ze de komende jaren nog lekker kan keuvelen en waar ze haar zelf kan verzorgen. En naar de slacht? "Dat kan gewoon echt niet", zegt Noa in een video om aandacht te vragen voor de situatie. "Doortje is nog supergezond, ze is pas 19 jaar, en ze is superlief."

Doneren

Doortjes redding kan Noa op het moment niet zelf betalen. Daarom roept ze mensen op om te doneren om een goede plek voor de viervoeter te vinden. "Zodat ik haar nog heel erg lang met liefde kan verzorgen." Noa's vader Frank Ackermans laat weten dat de eerste donaties inmiddels al binnenkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!