Winst OLS naar Belgische schutterij

© L1
De winst van het OLS gaat weer naar België. Schutterij Sint Servatius uit Raam neemt D'n Um mee naar België.
In de veertiende ronde schoot Sint Job uit Leuken mis, waardoor de schutterij uit het Belgische Raam op voorsprong kwam.

Winnaar

Even later misten zij ook, maar omdat dit bij hun om een tweede punt ging was dit minder erg. Ze hielden de rest van de ronde stand en werden uitgeroepen tot winnaar.

Troosten

Na afloop werden de schutters uit Leuken getroost door burgemeester Heijmans van Weert. "Wat waren we er dichtbij, was het maar een andere misser geweest. Maar we zijn heel trots op wat we de afgelopen twee weken hebben gedaan", vertellen ze met tranen in de ogen.

Feest

Bij de winnaars brak een groot feest uit. "Dat ik dit nog mag meemaken, had ik nooit gedacht", zegt Jean van de schutterij uit Raam. "Voor Raam vind ik het prachtig. We hebben maar 100 inwoners, we zijn maar een klein gehucht, hopelijk kan iedereen helpen."

Buurtschap

Raam ligt tussen Kinrooi en Ophoven. Het is een klein buurtschap met slechts een paar huizen. Volgend jaar mogen zij het Oud Limburgs Schuttersfeest organiseren.
Klik hier om het OLS live te volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!