Limburgse militair ten onrechte verdacht van verkrachting

© Istock
Militair Rico Goldbach uit Kerkrade is volgens het Openbaar Ministerie onterecht verdacht van ernstig wangedrag en verkrachting van een collega op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
Advocaat Michael Ruperti bevestigt in het AD dat de zaak tegen Goldbach is geseponeerd. Alle aanklachten tegen hem zijn onterecht bevonden.

Verkrachting

Drie militairen van de mortiergroep van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen verklaarden november vorig jaar tijdens de ontgroening te zijn gepest, mishandeld, aangerand en verkracht.
De onthullingen leidden tot veel ophef binnen en buiten de krijgsmacht. Het Openbaar Ministerie startte een strafrechtelijk onderzoek.

Onterecht

Goldbach heeft altijd ontkend de man iets te hebben aangedaan. Twee weken geleden vertelde hij in het AD dat er wel geklierd werd bij de Luchtmobiele Brigade, maar dat het allemaal niet zo ernstig is als er door die oud-collega's gezegd werd.
"Het beheerst mijn leven. Ik heb dit stempel nu en zo lang die valse beschuldiging er is, wordt er zo naar mij gekeken", aldus Goldbach in de krant.

Bevestiging

Goldbach heeft nu dus gelijk gekregen van het Openbaar Ministerie. Advocaat Michael Ruperti wacht nog op de officiële bevestiging van vijf andere cliënten die hij in dezelfde zaak bijstaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!