Eindhovense zweefvliegers willen graag naar Venlo

© L1
De Eindhovense Aeroclub/Klu zweefvliegcombinatie overweegt een nauwe samenwerking of zelfs fusie met de Venlose Zweefvliegclub.
Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Naar Venlo verhuizen

Op termijn zou de Eindhovense club naar Venlo willen verhuizen. De tachtig leden tellende club in Venlo bespreekt over twee weken de haalbaarheid én wenselijkheid van de plannen.

Liefst Venlo

De Eindhovense zweefvliegers, die vanwege de groei van Eindhoven Airport hier niet meer uit de voeten kunnen, hebben vorige week in meerderheid hun voorkeur uitgesproken voor een samengaan met Venlo, in plaats van met Nistelrode. Eerder bleek Someren-Heide als mogelijk nieuwe locatie onhaalbaar: de provincie haalde een streep door de plannen.

Bij elkaar passen

Marcel Hogenhuis, woordvoerder van de Venlose Zweefvliegclub zegt: "De komende tijd zullen de clubs goed aan elkaar moeten gaan ruiken en bekijken of ze qua cultuur bij elkaar passen. Beide clubs hebben een lange traditie, sinds begin jaren dertig. Je komt dan voor emotionele en een rationele afweging te staan."

Minder leden in Venlo

Hogenhuis spreekt zelf van een win-win-situatie. Bij de Venlose Zweefvliegclub is het ledenbestand de afgelopen jaren danig geslonken en is dus ruimte ontstaan voor 'Eindhovense aanwas'. De Eindhovense zweefvliegclub telt eveneens een tachtigtal leden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!