1Lunch: Limburg stevent af op nieuw warmterecord

* Help! Koninklijk onderscheiding verloren in Sittard* Aangiftes verdwijnen regelmatig in de 'prullenbak'* Vrouw gegijzeld in eigen huis
Kies je eigen ambtenaar in Sittard-Geleen
Mensen die in Sittard-Geleen in het huwelijksbootje stappen, kunnen voortaan hun eigen trouwambtenaar kiezen. De gemeente heeft de regels aangepast, waardoor een familielid of vriend het huwelijk mag voltrekken. Ook kan er op meer plekken worden getrouwd. Lees hier meer.
Eigenaar van Koninklijke onderscheiding gezocht
In Sittard is iemand zijn lintje verloren. De Koninklijke onderscheiding werd dit weekend gevonden op het Oktoberfeest. Via Facebook is de hoop nu gevestigd op het vinden van de rechtmatige eigenaar. Lees hier meer.
© Screenshot: Facebook Maurice Zelissen
Vrouw gegijzeld in eigen huis in Venlo
In Venlo is een vrouw afgelopen nacht een tijdje gegijzeld in haar eigen huis. Ze werd bij thuiskomst de woning ingeduwd. Uiteindelijk wist ze even aan de aandacht van de gijzelnemer te ontsnappen en kon ze de politie inschakelen. Een arrestatieteam bevrijdde de vrouw. Lees hier meer.
Op naar een nieuw warmterecord
We kunnen vanmiddag het terras op. En ondertussen steven we ook nog af op een nieuw warmterecord. Het kan vanmiddag zo'n 26 graden worden in onze provincie. Daarmee lijkt het oude record van 24,2 graden uit 1949 uit de boeken te worden geveegd. Lees hier meer.
© 1Limburg, whatsapp, Anke van Cleef
Aangiftes gaan vaak de prullenbak in
De meeste aangiften bij de politie verdwijnen in de prullenbak. In 56,8 procent van de gevallen werd er niks met de aangifte gedaan. Volgens de politie komt dat doordat er vaak geen concrete aanknopingspunten zijn. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!